Frances van den Broeke

Het gezicht achter So Wonder
So Wonder icoon
Frances van den Broeke

Frances van den Broeke

Was het een boekje over Freud dat de moeder van een vriend mij gaf, of was het dat ik van kinds af aan heb geleerd om naar de gevoelswereld van grote mensen te luisteren? De keuze voor een studie sociale psychologie kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Afkomstig uit een Indisch immigrantengezin, groeide ik op met verhalen over de oorlog; het verlies van huis en haard, status, er niet bij horen, discriminatie, en vroeger-toen-alles-beter-was.

Mijn studie zette mij op het spoor van toegepast onderzoek naar gedragsverandering, om zo mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Helaas zat de arbeidsmarkt ten tijde van mijn afstuderen niet te wachten op onderzoekers. Ik heb toen na lang wikken en wegen ervoor gekozen een switch te maken. Een HR-opleiding stoomde mij in een jaar tijd klaar voor een carrière in het bedrijfsleven. Toch twijfelde ik of ik met mijn Indische bescheidenheid daarvoor wel geknipt was.

Een tweede switch diende zich vanuit mijn netwerk aan; een baan als adviseur-psycholoog bij een startend outplacementbureau. Ik vond het als 27-jarige een eer en een uitdaging om cliënten te helpen bij hun vaak moeizame zoektocht naar een nieuwe baan. Dat proces had ik na mijn studies immers zelf ook doorgemaakt.

Intussen ben ik dertig jaar werkzaam als outplacementadviseur, loopbaancoach en trainer; een keuze waar ik, ondanks periodes van gezonde twijfel, met veel voldoening op terugkijk. Nog altijd raak ik geboeid door hulpvragen van mensen. Zij stimuleren mij om wetenschappelijke inzichten uit de psychologie te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Dat ook ik daardoor groei en leer, is een prettige zekerheid. De praktijk bracht mij én mijn cliënten inzichten als:

  • Je hebt meer veerkracht dan je denkt
  • Je weet vaak zelf wat de volgende stap is
  • Keuzes zijn niet alleen rationeel
  • Je bent ook goed als je minder hard werkt
  • Je bent niet je moeder of je vader
  • Kleine successen hebben grote effecten
  • Mooi toeval kan je opzoeken

Plan een gratis intake

Een enorm brok ervaring heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben; iemand die ongedwongen is in de omgang en met wie je gemakkelijk rapport hebt, wat wil zeggen dat ik op zowel verbaal als op non-verbaal niveau weet te communiceren met zeer uiteenlopende mensen. Ik begeleid met plezier zowel mensen met weinig scholing als wetenschappelijk medewerkers of directeuren, Randstedelingen en expats, noord- of zuiderlingen, en immigranten uit verschillende landen. Juist die diversiteit houdt me scherp en voorkomt de tunnelvisie waar een coach door gehinderd kan worden. Mijn kennis op het vlak van ontwikkelingen en trends in de arbeidsmarkt, loopbanen, duurzame inzetbaarheid, recruitment, assessments en toegepaste psychologie is hierbij van grote toegevoegde waarde.

Ik ben fan van een pragmatische, oplossingsgerichte aanpak – in kleine stappen doen wat werkt. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren ook geïnspireerd geraakt door ervaringsgericht en systemisch werken, zoals de Rake Vragen methode van Siets Bakker. Sowieso zijn leren, kennis opdoen, nieuwe ervaringen opzoeken en mezelf als mens ontwikkelen, mijn belangrijkste drijfveren. Niet om daarmee een supercoach en rolmodel te kunnen zijn, maar wel om sjeu in het leven te ervaren.

Last but not least: men zegt dat ik een enorm geduld heb en een pietje-precies ben, dat je met mij kunt lachen, dansen, tennissen en lekker eten. Niet ten onrechte - maar dan niet alles tegelijk. Interesse om samen te werken? Neem contact met mij op.

Bekijk mijn CV op Linkedin

Klaar voor de volgende stap?

Boek een gratis intake en stel je vragen

Samenwerkingen